Autor |
Wiadomość |
marusha
Nowy Forumowicz
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Katowice Płeć: płeć piękna
|
|
sphagetti |
|
Przepis na sphagetti:
Skladniki:
*paczka makaronu sphagetti (500 g)
*pół kilo mielonego mięsa garmażeryjnego lub wołowego
*mąka poznańska o(k 1/2 kg)
*2 koncentraty pomidorowe
*ktechup
*puszka kukurydzy konserwowej
*średnia cebula
*oliwa z oliwek
*pół kostki sera żółtego
Przyprawy:
*Vegeta
*Czosnek granulowany
*Słodka papryka mielona
*Oregano
*Bazylia
*Pieprz biały mielony
Sposób przygotowania:
Do średnio dużego garnka wlewamy ponad połowę zimnej wody, dodać 6-7 łyżek stołowych mąki, którą trzeba dokładnie rozmieszać trzepaczką do jajek aż do zniknięcia grudek, dodajemy vegety )ok 2-3 łyżki stołowe) oraz słoik koncentratu pomidorowego. Ponownie dokładnie mieszamy. Wstawiamy garnek na wolnym ogniu ogniu, cały czas mieszając, stopniowo dodawać ketchup, zioła, czosnek, pieprz wg uznania. Cały czas mieszając, sos zagotować. Odstawić na bok
Pokroić cebulę, na patelnię wlać 2 stołowe łyżki oliwy z oliwek, wrzucić mięso na patelnię i smażyć ok 25-30 minut dodając przyprawy oraz cebulę, która powinna się zeszklić, co jakiś czas przemieszać.
Dodajemy mięso do wcześniej przygotowanego sosu, następnie kukurydzę konserwową, na tarce ścieramy ser. Gotujemy makaron, po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą aby się nie kleił, następnie sypiemy startym serem, polewamy sosem.
Smacznego
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Pią 14:30, 21 Sie 2009 |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|